Zupa meksykańska przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Na hasło "zupa meksykańska" w naszej głowie zaczynają się pojawiać składniki takie jak: fasola, chilli oraz papryka. Nic dziwnego, to są właśnie główne składniki tego dania!

gotowe w 50 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 10 minut Gotowanie: 40 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso. Kiedy zbije się w grudki, przerzucamy je do dużego garnka.

  2. 2
    Step2Logo

    Na patelni podsmażamy przeciśnięty czosnek, pokrojone w kostkę cebule oraz papryki i dorzucamy do mięsa.

  3. 3
    Step3Logo

    Wszystko zalewamy rosołem lub wodą z dodatkiem 1-2 kostek rosołowych.

  4. 4
    Step4Logo

    Dodajemy odsączoną kukurydzę, fasolę i pokrojone w talarki marchewki.

  5. 5
    Step5Logo

    Dodajemy przecier i gotujemy ok. 30 minut. Przyprawiamy do smaku. Jeśli zupa jest zbyt rzadka możemy zagęścić ją mąką.

Zupa meksykańska przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję