Zupa węgierska przepis

Tomasz (gotujpl) Tomasz

Zupa węgierska to przepis-wyzwanie. Warto jednak spróbować i samodzielnie przygotować obiad, który na długo pozostanie w pamięci wszystkich biesiadników.

gotowe w 1 godzina 55 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 1 godzina 40 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Przygotowujemy bulion.

  2. 2
    Step2Logo

    Mieso kroimy na drobne kawałki i wkładamy na patelnię, smażymy, dodając wino. Kiedy wino się zredukuje a mięso będzie odpowiednio wysmażone przerzucamy je do gotującego się bulionu.

  3. 3
    Step3Logo

    Smazymy pokrojoną w piórka cebulę. Dodajemy czosnek, odrobinę tłuszczu i szklimy. Przerzucamy do bulionu. Paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy do bulionu.

  4. 4
    Step4Logo

    3/4 pęczka natki szatkujemy, dodajemy do zupy, dolewamy przecier pomidorowy, i posypujemy ostrą papryką, pieprzem i solą. Gotujemy min. 1,5 h.W międzyczasie szykujemy makaron.

  5. 5
    Step5Logo

    Podajemy.

Zupa węgierska przepis
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję