Zupa wiśniowa

(widelec)

Upał nie sprzyja przyrządzaniu posiłków, dlatego jedną z głównych pozycji w moim wakacyjnym menu jest zupa wiśniowa. Jest słodka, ma konsystencję przypominającą kisiel, a co najważniejsze - można ją przygotować w 15 minut!

gotowe w 15 minut

Łatwe

Twoja notatka

Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać notatkę

Składniki

Przygotowanie: 5 minut Gotowanie: 10 minut

Do Twojego przepisu
idealnie pasuje:

Metoda przygotowania:

  1. 1
    Step1Logo

    Uwaga - najlepiej kupić wiśnie drylowane! Wrzucamy owoce do garnka, zalewamy wodą i sokiem. Wstawiamy na ogień.

  2. 2
    Step2Logo

    Cytrynę dokładnie myjemy i ścieramy z niej skórkę. Wraz z goździkami i cukrem, dodajemy do zupy, gotujemy przez 10 minut.

  3. 3
    Step3Logo

    W 2 łyżkach wody rozrabiamy mąkę ziemniaczaną. Wiśnie wyciągamy z garnka i odkładamy na bok. Wlewamy roztwór z mąką i dokładnie mieszamy. Kiedy zgęstnieje, dodajemy wiśnie.

  4. 4
    Step4Logo

    Gotową zupę podajemy z drobnym makaronem, możemy również ozdobić ją jogurtem. Smacznego!

Zupa wiśniowa
Zaloguj się lub zarejestruj się aby dodać ocenę
Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję