Sortuj według: Nazwy / Popularności / Oceny / Daty dodania

  • Ciasteczka ze słonecznikiem

    Ciasteczka ze słonecznikiem

    Idealne połączenie zwykłych ciasteczek z chrupiącym słonecznikiem

    0 dni 0 godzin 0 minut

    Łatwe

  • Sałatka z pędami bambusa

    Sałatka z pędami bambusa

    Bardzo oryginalne danie.

    Ocena 3
    Oddano 1 głos. Średnia ocena: 3

    30 minut

    Łatwe

  • Kurczak Generała Tso - w sosie - bez smażenia

    Kurczak Generała Tso - w sosie - bez smażenia

    Super prosty przepis na efektowne kawałki kurczaka po chińsku. Można podać w sosie albo bez - w wersji chrupiącej, zapiekanej bez tłuszczu.

    Ocena 5
    Oddano 1 głos. Średnia ocena: 5

    45 minut

    Łatwe

  • Śledzie po żydowsku z pomarańczami

    Śledzie po żydowsku z pomarańczami

    Taki śledzik nie tylko od święta.

    3 godziny 30 minut

    Łatwe

  • Kurczak curry z brązowym ryżem

    Kurczak curry z brązowym ryżem

    Orientalny smak kurczaka z lekką kokosową nutką

    60 minut

    Łatwe

  • Łosoś w teriyaki

    Łosoś w teriyaki

    Sos teriyaki to słodkawa marynata, którą w Polsce najczęściej możemy kupić w formie sosu. Doskonale nadaje się do mięs i ryb, m.in. łososia. Tak przyrządzonego, najlepiej podać z ryżem.

    Ocena 4
    Oddano 1 głos. Średnia ocena: 4

    1 godzina 30 minut

    Łatwe

  • Samosy z warzywnym nadzieniem

    Samosy z warzywnym nadzieniem

    Samosy to indyjskie pierożki, które z pewnością zrobią furorę w naszej jadalni. Smakują wyśmienicie na ciepło i zimno, więc można je zabrać także do pracy, na drugie śniadanie.

    30 minut

    Łatwe

  • Zupa chińska kwaśno-pikantna

    Zupa chińska kwaśno-pikantna

    Oto przepis na ostrą, ale bardzo aromatyczną zupę kwaśno-pikantną, podobną do tej, która podawana jest w knajpach azjatyckich. Jest bardzo syta i doskonale rozgrzewa.

    40 minut

    Łatwe

  • Sajgonki

    Sajgonki

    Uwielbiam te małe, tłuste zawijaski kuchni azjatyckiej! W dodatku można je przyrządzić naprawdę szybko. Możemy je jeść razem z ryżem i surówką, albo też maczać w sosie i zajadać palcami.

    Ocena 5
    Oddano 1 głos. Średnia ocena: 5

    20 minut

    Łatwe

  • Maca żydowska

    Maca żydowska

    Maca to tradycyjny chleb żydowski, który kształtem i składem nawiązuje do wypieków, które spożywał Naród Wybrany przed ucieczką z Egiptu.

    25 minut

    Łatwe

Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję