Sortuj według: Nazwy / Popularności / Oceny / Daty dodania

  • Jajka faszerowane porem .

    1 godzina 10 minut

    Łatwe

  • Biszkopt

    Biszkopt

    Ciasto klasyczne jest świetną bazą jako tort, rolada lub po prostu pod owoce z galaretką.

    Ocena 5
    Oddano 1 głos. Średnia ocena: 5

    60 minut

    Średnie

  • Jajka po kmieciowsku

    Jajka po kmieciowsku

    Na jajka zawsze znajdzie się amator .

    50 minut

    Łatwe

  • Bezglutenowy biszkopt

    Bezglutenowy biszkopt

    Biszkopt jest podstawą wielu słodkości, dlatego nawet w bezglutenowej kuchni można znaleźć dobry przepis na odpowiednio słodki i miękki wypiek. Z biszkoptu możemy formować ciasteczka, babeczki oraz...

    25 minut

    Łatwe

  • Babka majonezowa

    Babka majonezowa

    Jak przygotować najszybsze ciasto na świecie? Wystarczy wrzucić wszystkie składniki i włączyć mikser. Przygotowania zajmie jakieś... 5 minut, a z piekarnika możemy wyjąć ciasto już po niecałej godz...

    55 minut

    Łatwe

  • Strudel po żydowsku

    Strudel po żydowsku

    Strudel podobny jest do ciasta półfrancuskiego. Farsz może składać się ze składników słonych lub słodkich. A jak jest dobry, potwierdzić może pucybut z "Przygód dobrego wojaka Szwejka", k...

    2 godziny 10 minut

    Średnie

  • Pomidory nadziewane sałatką jarzynową

    Pomidory nadziewane sałatką jarzynową

    Dojrzałe pomidory zachwycają czerwienią i głębokim smakiem. Nadzienie w formie sałatki idealnie połączy się z wilgocią miąższu i podbije podniebienia domowników.

    15 minut

    Łatwe

  • Wigilijny barszcz grzybowy

    Wigilijny barszcz grzybowy

    Barszcz na zakwasie z dodatkiem grzybów, który zastąpić może tradycyjny barszcz czerwony z uszkami. Doskonały na kolację i obiady świąteczne.

    5 godzin 40 minut

    Średnie

  • Kreplach czyli żydowskie ravioli

    Kreplach czyli żydowskie ravioli

    Kreplach to żydowska forma ravioli, czyli pierożków nadziewanych różnymi rodzajami farszu. Mogą służyć jako dodatek do rosołu oraz jako osobne danie - wtedy najlepiej smakują podsmażone.

    40 minut

    Łatwe

  • Challah czyli chałka żydowska

    Challah czyli chałka żydowska

    Któż z nas choć raz w życiu nie jadł chałki? Pełne, syte ciasto, w połączeniu z dżemem, jest idealnym pomysłem na przekąskę lub sobotnie śniadanie.

    4 godziny 35 minut

    Łatwe

Jak prawie wszystkie strony internetowe również i nasza korzysta z plików cookie. Zapoznaj się z regulaminem, aby dowiedzieć się więcej. Akceptuję